Momail - Gratis email för mobilenJag har haft lite kontakt med Lars Aase på svenska Momail, så jag tänkte att jag kunde posta denna information jag fick av honom om denna mobiltjänst. Jag har ännu inte hunnit testa Momail själv, men hoppas att jag kan göra det inom kort.

Momail – världens minsta mail i mobilen
Med fler än 700 miljoner användare i världen och med mer än 1,5 miljarder e-postkonton, är e-post ett av de mest använda kommunikationsverktygen både för konsumenter och affärsanvändare.
Dock har tills nyligen tillgängligheten begränsats då man för att komma åt sin e-post behövt tillgång till en dator eller dyrare mobilmodeller framtagna primärt för affärsanvändare.
Lösningar för konsumenter finns idag på marknaden men de flesta kräver speciella klientprogram till telefonen, komplicerad igångsättning och är dyra att använda. Med Momail får användaren möjlighet att snabbt och enkelt komma igång med mobil e-post. Detta utan att behöva ladda ned någon speciell mjukvara till telefonen och med användbara funktioner som avancerad spamkontroll och mycket effektiv hantering av bilagor.
Summering
Momail är e-post i mobilen så som det borde fungera. Det är enkelt att komma igång, lätt att använda, innehåller många användbara och smarta funktioner och så är det gratis*. Momail bygger på en unik och patentsökt teknik som gör att varje e-postmeddelande optimeras för den mobilmodell den ska visas på. Dokument och bilder skalas, roteras och konverteras i realtid. Allt innehåll optimeras och komprimeras för den telefonmodell det ska visas på, vilket gör att storleken på inkommande e-post minskas med upp till 99 procent. Detta ger användaren den snabbaste,
smartaste och mest kostnadseffektiva mobila e-postlösningen på marknaden.
Funktionalitet
Utöver basfunktioner som att läsa, svara, vidarebefordra och ta bort e-post finns ett flertal smarta funktioner som gör mobil e-postanvändandet enklare, snabbare och billigare:
Alla mobiler stöds – Momail behöver inte någon speciell klient eller mjukvara för att fungera, utan använder mobilens befintliga e-postprogram. Detta gör att Momail stöder flest mobilmodeller på marknaden. Det gör också att alla nya modeller som lanseras, från start kan använda Momail.
Magic Restore – bilder och dokument sparas i originalstorlek i din Momail-inlåda på webben. Om du gör en vidarebefordran av din optimerade bild från din mobil till en annan mobil med ett Momailkonto, så optimeras bilden automatiskt för den mobilmodellen. Vill du vidarebefordra bilden i original, så sker det automatiskt då en kopia av originalet ligger i mottagarens Momail-inlåda på webben. Allt detta gör att minimalt med data skickas till och från din mobil, vilket förutom att det gör
att ta emot/skicka går väldigt snabbt också spar datakostnader.
Bilagor – Bilder (40+ olika format), Word- och PDF-dokument optimeras automatiskt för varje mobilmodell och kan läsas direkt i mobilen. Bilagor kan också vidarebefordras från mobilen.
AutoConfig – med bara några enkla knapptryckningar konfigureras den individuella mobilmodellen för datatrafik och e-postanvändning.
AutoCollect – gör att du kan behålla alla dina e-postadresser och att du får all e-post samlad i en Momail-inlåda.
Dynamic Sender – när du svarar på en e-post du fått i din Momail inlåda sker det via den ordinarie e-postadressen (om du vill). Exempel, svarar du på ett meddelande skickat till ditt Gmail, är din Gmail-adress avsändare.
True Momail – en teknik som gör att användarna kan skicka e-post till varandra genom att endast ange mottagarens telefonnummer, på samma sätt som med SMS/MMS.
Border Patrol – automatisk konvertering av e-post från regioner med teckenuppsättning som mottagarens mobiltelefon normalt inte kan visa.
Antivirus & Spam control – IronPort är ledande på e-post och webbsäkerhet. Deras produkt för antivirus och spam ingår som standard i Momails tjänst och minimerar risken för virus och oönskad e-post till mobilen.
E-postfunktioner
- Visa meddelanden i realtid (om mobilen stöder push e-post)
- Visa läst/oläst status, avsändare, ämne, innehåll och eventuellt bifogade filer, allt optimerat för mottagande mobil
- Ta bort, svara, svara alla, eller vidarebefordra meddelanden
- Alla händelser speglas på webbgränssnittet
- Visa och editera originalmeddelande vid svar och vidarebefordran
- Användning av alla standard klippbordfunktioner (kopiera, klipp-ut, klistra-in)
- Addera kontakter från kontaktlista
Faktaruta
- Fungerar med alla POP3/IMAP4 e-postkonton
- Ingen speciell programvara behövs
- Fungerar på alla mobiler med inbyggt e-poststöd
- Stöder push av e-post (om mobilen stöder tekniken för push)
- Optimerar e-post till mobil med upp till 99 procent
- Snabbast sätt att sända och ta emot e-post, inklusive bilagor, på mobilen
- Optimeringen ger lägsta kostnad för datatrafik, billigare än SMS och MMS
Kontaktinformation
Mer information och gratis registrering på www.momail.se.

Kommentarer