Min test av Momail

Jag har nu också hunnit testa svenska Momail (www.momail.se). Det är en mycket bra och välgjord emailtjänst för de flesta mobiltelefoner på marknaden.
Den är gratis än så länge vill jag tillägga, eftersom vi förmodligen lär se någon form av kostnad så småningom. Momail måste ju förr eller senare få betalt för sitt hårda arbete.
Bäst vore väl om de fortsatte att erbjuda momail gratis till alla men med någon form av reklam längst ner i mailen eller på nya webbportalen Momail City.

För mig personligen så kan jag i sådana fall inte använda Momail att skicka mail med eftersom jag bloggar till denna blogg ni läser nu via email. Det vore inte så kul att få deras reklam och länkar längst ner i mina inlägg.

En annan sak som jag inte får att fungera i Momail är att få min Yahoo Mail till Momail. Det står hela tiden att någonting är fel när jag försöker lägga till det kontot.
Fast jag tror att Momail jobbar på det problemet.
Annars är det tänkt att man skall kunna lägga till alla sina mailkonton och få all mail skickad till mobilen via momail.
Jag kan inte använda mitt Gmail konto med Momail eftersom jag får flera tusen mail om dagen där (via rss), så jag provade att skapa ett filter i Gmail som vidarebefordrar all mail jag får från min flickvän till Momail. Det fungerade klockrent. Mycket användbart eftersom hon skickar mycket bilder till mig, och de optimeras av Momail och därför går det åt mindre datatrafik.
Tyvärr hanterar inte Momail PNG formatet så vidare bra. PNG bilder optimeras inte, men skall skickas vidare till mobilen. Fast när jag testade så togs bilden bort med en hänvisning till Momail City istället.

Min flickvän och jag använder email (Gmail) i mobilen istället för SMS, eftersom det är så mycket billigare (det borde alla göra). Så att få mailen skickade till mobilen via Momail tjänsten är mycket smidigt eftersom mailen "pushas" till mobilen. Man får alltså mailen leverarad istället för att själv behöva hämta den som man måste med Gmail.

Momail är en mobiltjänst jag kan rekommendera till de som vill använda mail istället för SMS, och för de som ofta får bilagor som skall öppnas.

Kommentarer