LG R200 SideShow - Laptop

lg r200 xnote laptop sideshow prylar gadgets

R200 SideShow (som även går under namnet R200 Xnote) från LG använder sig av en teknik som heter SideShow som fungerar ihop med operativsystemet Windows Vista. LG R200 har nämligen en extra LCD skärm på 2.5 tum på utsidan av locket.

lg r200 xnote laptop sideshow prylar gadgets

Med hjälp av SideShow tekniken kan man på den skärmen använda en del funktioner på datorn utan att behöva öppna locket. Man kan till exempel spela musik, läsa mail och lägga till händelser i kalendern.

lg r200 xnote laptop sideshow prylar gadgets

Laptop datorn är en ultra portabel variant med en WXGA (1280x800) skärm på 12.1 tum, Intel Core 2 Duo T7100 processor, ATI Mobility Radeon X2300HD grafikkort, 2GB RAM minne, 160GB SATA hårddisk, 5-i-1 minneskortläsare, WiFi, Bluetooth och Dual-Layer DVD brännare.

lg r200 xnote laptop sideshow prylar gadgets

Operativsystemet är Windows Vista Business.

Vikten är 1.94kg och priset ligger på 12995 kr.

LG R200 SideShow verkar vara en riktigt läcker laptop. Jag skulle lätt kunna tänka mig att köpa denna. Priset är väldigt bra. Se även denna notis.

Kommentarer

 1. Jag köpte den LG r200 ab11v (snabbare, utan extra bildskarm) och det är jättesnygg. Men DVD-enheter fungerar inte, och enlight LG's hemsidan datorn skulle ha stöd för CompactFlash. Men det saknades. Jag förklarade situationen och min besvekelse till LG support och de var väldigt ohjälpsamt och sur, glömde att ställa in min case till deras datorsystem, glömde att ringa tillbaka efter de lovade, och vill inte skicka en ny maskin eller ge mig min pengar tillbaka. De erbjudade mig en PC_slot CF reader men jag måste ändå skicka ivag skiten till reparation.
  Bärbaren kopplas inte upp igen till trådlös nätverken efter jag stänga locket och oppna det igen (tror att detta är en Vista problem).

  I slutet, mycket snygg bärbar dator , kraftfult, varmt, men snygg som fan (med svenska tangentbord som inte sins i något bild någonstans). Fungerar inte 100%, och med sur och inkompetent supportgubbar.

  SvaraRadera
 2. Ajdå!
  Det låter inte kul.
  Hoppas att du får ordning på den till slut och med supporten!

  SvaraRadera
 3. Har försökt i veckor nu att köpa denna dator. E-mailen för frågor till LG funkar inte, på supporten är de otrevliga och säger att de intre vet och att jag väl får ringa nån butik ..och i butikerna vet de inte när den kommer ...

  duck, blir en Dell XPSm1330 istället...

  SvaraRadera
 4. Deras support låter inge vidare.
  Jag funderar också på att köpa en Dell XPS M1330!
  Vore kul och höra vad du tycker om den om du får tag på en.

  SvaraRadera
 5. Köpt min på www.tbh.se för 10390kr med snabb leverans. Ska hämta ut den imorgon... återkommer hur den uppför sig.

  SvaraRadera
 6. Ja skriv gärna vad du tycker om den.

  SvaraRadera
 7. Jaha så då har jag den äntligen. Tyvärr slarvade posten bort den jag beställ från tbh.se och eftersom de var oförmögna att styra upp den innan armageddon så gick jag och köpte den på Inet istället... marginellt dyrare.

  Så vad tycker jag då. Jo den motsvarade mina förväntningar. Vacker svart pianolack på utsidan och mac vit på insidan. Skärmen är suverän om än lite dålig betraktningsvinkel och lite väl mycket "ram" runt. Kunde lätt klämt in en 14" på samma yta. Prestandan är mycket god.. snabb uppstart och allmänt bra prestanda för pengarna. Inte alls pjåkig i spel heller. Half-life 2 flyter på riktigt duktigt. Mycket tyst även när den varit påslagen en längre stund. Funkar sideshowen då? Jodå det som finns funkar bra och man kan lägga till windows mail och Mediaspelaren och... inget mer. Det finns inte enda extra grej att lägga till. För den som inte vill eller kan skapa egna gadgets tar det slut där men oh well... det kanske kommer. Betyg 4,5/5 från mig.

  SvaraRadera
 8. Tack för en mycket bra kommentar.
  Det verkar vara en bra laptop.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar