Jag vill ha en Ultra Portabel Laptop

Förutom att vilja byta ut min mobil, så har jag även börjat planera för ett byte av laptop. Min Dell Inspiron 6400 har en skärm på 15.4 tum och jag skulle hellre vilja ha en liten ultra portabel dator. Eller en Sub-Notebook som det kallas. Jag tror att en laptop med en skärm runt 11-13 tum vore perfekt för mig. Fast jag tänker jobba (surfa, blogga, editera bilder, skriva) väldigt mycket på den, det kommer bli min huvudsakliga dator när jag är hemma, så tror jag inte den blir för liten. Det är möjligt att en så liten skärm som 11 tum kan bli för jobbig att läsa text på. Åtminstone om man använder upplösningen 1280x800 som brukar vara standard. Kanske den nya mode-storleken 13.3 tum är perfekt?

Jag vill ha en ultra portabel laptop som jag kan använda överallt och lätt kunna ta med. Den skall vara liten och ha bra batteritid, men vikten spelar ingen större roll.

Några nya laptops jag är intresserad av är:
Sony VAIO TZ
LG R200
Asus U3
Dell XPS M1330

Jag räknar med att byta laptop tidigast om ett halv-år, så det hinner hända mycket inom denna bransch på den tiden.

Kommentarer