HTC TyTN II - Smartphone

htc tytn II smartphone

Wow! Jag fick en pressrelease idag från HTC med självaste "Kaiser" som var kodnamnet för TyTN II.

HTC TyTN II har också HTC's eget TouchFLO gränssnitt som HTC Touch har. I alla fall ett liknande som kallas HTC Home.

Den släpps i Sverige redan i början av september.
Helt klart intressant. Den skulle jag vilja testa.

Här är pressreleasen:

HTC, världens ledande leverantör av Microsoft® Windows Mobile®-baserade smartphones, lanserar idag TyTN II, uppföljaren till succén TyTN. Den nya modellen har HSDPA-uppkoppling, inbyggd GPS och en ny vinklad pekskärm. TyTN II lanseras i samarbete med ledande operatörer runt om i Europa.

Den 2,8 tum stora färgskärmen döljer ett QWERTY-tangentbord som kan vinklas uppåt för enklare läsning och för att skriva e-post och SMS. HTC:s nya startsida ger enkel access till nyckelfunktioner, som meddelanden och kalender, men också information som tid och en fyradagars väderprognos.

TyTN II bygger på Windows Mobile® 6 och inkluderar Outlook Mobile och Office Mobile med program som Word, Excel, PowerPoint, PDF-läsare samt funktioner som möjliggör trepartsapplikationer, videosamtal och nedladdningar. Med Internet Explorer® kan användare surfa, skicka och ta emot e-post, chatta samt ladda upp filer på internet.

Med TyTN II kopplar användaren upp sig via tri-band UMTS och quad-band EDGE. Användaren kan också välja att använda 3,5G/HSDPA, med nio gånger högre hastighet än vanlig 3G. Telefonen är utrustad med GPS och TomTom Navigator 6 (Taster Edition) samt en inbyggd visitkortsskanner.

- Dagens lansering handlar om att få snabb och enkel tillgång till funktioner och applikationer som tidigare varit reserverade för datorer. TyTN II är perfekt för både företag och mer avancerade privatanvändare, säger Peter Frölund, Nordenchef på HTC.

HTC TyTN II kommer att finnas tillgänglig i Sverige från och med början av oktober genom HTC:s återförsäljare.

I början av september lanseras dessutom HTC TyTN II i samarbete med Europas ledande operatörer, inklusive Orange, T-Mobile, Telefonica Group och Vodafone samt under HTC:s eget varumärke.

T-Mobile International, med fler än 111 miljoner mobila användare, är ett av världens ledande företag inom mobil kommunikation. HTC TyTN II blir det senaste tillskottet i företagets framgångsrika MDA Vario-linje och lanseras i början av oktober.

– Vi är glada att ha TyTN II i vår produktportfölj. Modellen är ett effektivt arbetsredskap och vi är speciellt nöjda med det nya vinklade tangentbordet. T-Mobile MDA Vario III har en karakteristisk T-Mobile-design och är ett bevis på vårt goda samarbete med HTC. T-Mobiles MDA Vario III är en perfekt kombination av innovativ design, trådlös uppkoppling och GPS. Telefonen gör internet, e-post, SMS och GPS lättillgängligt och effektivt, säger Michael Hagspihl, Executive Vice President Terminal Management på T-Mobile International.

– Föregångaren MDA Vario II blev en de-facto-standard för affärsanvändare, och med MDA Vario III flyttar vi fram gränserna för mobil användning ytterligare. Vi håller därmed vårt kundlöfte om att ständigt leverera innovativa och unika produkter, fortsätter Michael Hagspihl.

I slutet av september lanserar Orange HTC TyTN II i Europa. Det blir den senaste i raden av företagets produkter för mobil e-post med Microsoft DirectPush på Windows Mobile 6. Med Oranges snabba nätverk, som omfattar WiFi, 3,5G/HDSPA, 3G och EDGE, möjliggör HTC TyTN II laptop-liknande användning för den som reser i jobbet eller behöver snabb uppkoppling oavsett var de befinner sig i världen.

Philippe Bernard, Executive VP, Business Solutions, Orange håller med om att HTC TyTN är idealisk för affärsanvändaren.

– Många av våra företagskunder måste ha ett ”virtuellt kontor” med möjlighet till snabb uppkoppling och tillgång till viktiga program och e-post. HTC TyTN II är idealisk att skriva e-post och andra dokument med och kommer därför att bli ett måste för våra kunder.

Oranges version av TyTN II lanseras först i Storbritannien, Frankrike, Schweiz och Holland och följs sedan av Spanien, Polen, Rumänien och Slovakien.

Även Vodafone lanserar sin version av TyTN II.

– Det här är ett viktigt tillskott i Vodafones portfölj av affärstelefoner. HTC fortsätter att skapa innovativa produkter som möter våra affärsanvändares behov. Tillsammans med sin GPS-funktionalitet och Vodafones HSDPA-nätverk utgör den här telefonen ett intressant erbjudande för våra kunder, säger Jens Schulte-Bockum, Global Director of Terminals, Vodafone Group.

htc tytn II smartphone 2

HTC TyTN II innehåller bland annat:

· Windows Mobile 6 med Direct Push E-mail och stöd för HTML

· Trippelband 3G och HSDPA på 3,6 mb/s

· WLAN – WiFi 802.11 b/g

· Bluetooth 2.0

· Vinklad 2,8 tums QVGA pekskärm

· Utskjutbart QWERTY–tangentbord

· 3 megapixel kamera med autofokus

· HTC Home™ meny

· Inbyggd GPS-antenn och TomTom Navigator 6 Taster Edition

· Visitkortsskanner

· 256MB ROM och 128MB RAM

· 360-graders menyhjul med OK-knapp

· microSD™ kortlucka

· Dimensioner: 112 mm (L) x 59 mm (B) x 19 mm (T)

· Vikt: 190g med batteri

· Batteri: 1350 mAh laddningsbart Li-polymerbatteri

· Standby:

o upp till 350 timmar för UMTS

o upp till 365 timmar med GSM

· Taltid:

o upp till 264 minuter för UMTS

o upp till 420 minuter för GSM

o upp till 120 minuter för videosamtal

Mer information. Videoklipp. Notiser

HTC via email.

Kommentarer