Mer mobilsurfande för mig

Jag har märkt att efter att Opera mini 4 beta släpptes, så har jag börjat surfa ännu mer på mobiltelefonen. Det är så smidigt med den nya Zoom funktionen i Opera mini. Det känns nästan som att surfa på en dator. Fast jag saknar en massa funktioner som "Send To" i Google Toolbar som jag använder hela tiden när jag surfar på en dator. Jag saknar också möjligheten att markera text och kopiera den för att kunna blogga om det.

Men att surfa på mobilen har blivit mycket smidigare med Opera mini 4.

Tack vare det så har jag slutat använda en applikation till som finns i mobilen - Adressboken.
Jag tycker att det går tillräckligt snabbt att få fram adresser och telefonnummer med webbtjänsterna Hitta och Eniro. Deras mobila sidor fungerar riktigt bra, även kartorna. Knappa in mobil.hitta.se eller mobil.eniro.se i mobilens webbläsare så är du där. Spara sidorna som ett bokmärke i Opera mini, och kryssa i att du vill ha dom på startsidan så går det snabbt att komma dit.
Eftersom jag nästan aldrig stänger av mobilen (jag brukar sätta den i "Flight Mode" på nätterna), så har jag alltid Opera mini startad (även Gmail mobile applikationen). Det gör att det inte blir någon väntetid på att programmen skall starta.

Tack vare att jag nu inte bara läser RSS feeds i Gmail applikationen på mobilen utan även surfar mycket med Opera mini, så innebär det att jag använder mer datatrafik. Det blir alltså något dyrare nu. Jag ligger nu närmare 10MB i månaden som innebär 100 kr i månaden med mitt Telia konto. Jag skall ändra till att betala 75 kr i månaden i stället, för då ingår 10MB och allt utöver det kostar 7.50 kr per MB. I så fall innebär det att jag tjänar cirka 25 kr i månaden jämfört med nu. Alltid något.

Kommentarer