Första veckan med Sony Ericsson P1i

Första veckan med Sony Ericsson P1: "Sony Ericsson gör ett nytt försök med en smart mobiltelefon. Efter en vecka med P1 kan vi konstatera att den är betydligt snabbare än sina föregångare. I kombination med fler och bättre funktioner känns det lovande."

Prylportalen har testat Sony Ericsson P1i. Den känns både snabbare och bättre än föregångarna M600i och P990i. Det jag kan se på bilderna så är webbläsaren en besvikelse. Jag trodde de skulle komma med en bättre som till exempel Opera mini. Nu är det bara den gamla vanliga Opera som inte kan autozooma eller skala om webbsidorna. Det blir att installera Opera mini det första jag gör om jag köper denna mycket intressanta smartphone. Givetvis också Googles Gmail mobile klient för att sköta om mina Gmail mail.

Kommentarer

 1. Sony Ericsson P1i specifikationer:

  Utförande: Smartphone, QWERTY, Pekskärm

  Anslutningar: 3G, WiFi, Bluetooth, A2DP, Tri-band GSM, GPRS

  Kamera: 3.2 megapixel, autofokus, lampa

  Operativsystem: UIQ 3, Symbian OS v9.1

  Skärm: 2.6 tum Pekskärm, QVGA

  Media: Mediaspelare, MP3, AAC, AAC+, e-AAC+, H.264, FM Radio, TrackID

  Minne: 160MB, Memory Stick Micro (M2) minneskort (512MB medföljer)

  Övrigt: VoIP, Push Email, Opera webbläsare, bloggfunktion, Läs/Skriv Office dokument, RSS läsare, visitkort scanner, Högtalartelefon

  Storlek: 106 x 55 x 17 mm

  Vikt: 124 gram

  Batteri: Taltid 10 timmar/GSM, 3,5 timmar/3G, Standby 440 timmar/GSM, 350 timmar/3G

  Tillgänglig: Tredje kvartalet 2007

  SvaraRadera
 2. Ivrig och med extra pengar said...
  Köpte skiten för ett par dagar sedan. Är inte ett dugg imponerad med tanke på alla lovord från journalister som förmodligen fått betalt för att skriva vilken drömtelefon den är. Visst är det bra med internet i fickan genom att använda WLAN, det kan jag inte förneka. Men programmet för att surfa är inte alls kul eller lätt att använda. Laddade ner Opera men den hittar inte nåt väg ut i cyberrymden så det där gjorde jag förgäves.

  Manualen på P1i är bara skräp, det man är mest intresserad av tas inte upp. Typ att möblera om på "skrivbordet".

  Det är dock gott om kabelprylar som medföjler, där har jag inte heller några klagomål.

  Man kan säga så här: P1i är snäppet bättre än vanliga nallar, men att säga att den är en drömtelefon och (för helvete) användarvänlig är att grovt överdriva. Nä, för fyratusen får man inte någon surfmaskin i sjutusen kronor, helt enkelt. Vill du trots allt köpa den så gör det med öppna ögon, det är inte någon drömtelefon och du blir bara besviken om du övertalas av alla frälsta artiklar om undermaskinen. Jag gjorde det och är inte nöjd med skiten.

  3 megapixlar är på lägsta nivån om man tänker på att ericsson säljer andra nya telefoner med 5 megas. Tid och datum är skitsmå och ligger nästan längst ner i stället för att vara stora och ligga högst upp, som i HTC telefoner.

  Inte undra på att Nokia dominerar marknaden, varje gång jag köpt en ericsson har jag ångrat det inom samma vecka. Tur att jag har råd med såna misstag och om några månader ska köpa en Nokia istället (bara jag kunde hitta nån navigator i skjortfick-storlek) eller en HTC kanske (om de tar fram svenska bokstäver). Nåja, köpte min P1i som en kompromiss. Frågan är hur ofta är man nöjd med kompromisser egentligen? :-(

  Varför är jag inte nöjd? Jo, för att jag hade en Motorola för fem år sedan som redan då hade skrivpinne och bättre mjukvara för stiligenkänning. Enda skillnaden är att P1i har färgskärm och WLAN surfmöjlighet. Med andra ord, det har inte hänt så jäkla mycket hos ericsson under de sista fem åren, sett det som användare och nalleköpare. På tal om skrivpinne, en extra sådan medföljer. Med tanke på alla brister (ur kontantbetalande användarperspektiv) så är den extra skrivpinnen ett plåster på såret. Men att säga att nallen imponerar och kommer att föra dig till nya upplevarhöjder är att grovt förvränga verkligheten :-D

  SvaraRadera
 3. Tack för en mycket bra kommentar.

  SvaraRadera

Skicka en kommentar