Blaupunkt Velocity 2Go - Bärbart högtalarsystem

prylar gadgets blaupunkt

Velocity 2Go från Blaupunkt är ett Bärbart högtalarsystem för iPod och andra MP3 spelare.

Velocity 2Go är mer än en ny produkt från Blaupunkt – det är en världsnyhet och en helt ny typ av musik- och högtalaranläggning på marknaden. I bilen fungerar enheten som en kraftfull extra bashögtalare, eller så kallad aktiv subwoofer, som enkelt ansluts till bilens stereoanläggning och ger den extra djupa bas som bara en subwoofer kan ge. Utanför bilen kan Velocity 2Go kopplas till en iPod, MP3-spelare, DVD-spelare eller också bilens mobila GPS-navigator med MP3 och fungerar då som en bärbar stereohögtalare som ger riktigt bra och fylligt ljud i hemmet, på resan, i fritidshuset, på stranden eller på festen...

prylar gadgets blaupunkt

Hemligheten med Velocity 2Go är ett ”intelligent delningsfilter” som automatiskt känner av ljudkällan och själv skiftar mellan rollen som aktiv stereohögtalare eller ”subwoofer” bashögtalare. I bilen kan Velocity 2Go anslutas till bilens 12-voltsuttag. På språng går den på 8 stycken vanliga 1,5 volt AA- eller alkaliska batterier och i hemmet kan den anslutas till 230 volt med hjälp av den medföljande adaptern. En smart finess är att om laddningsbara batterier används så laddas de när Velocity 2Go är anslutet till 230 voltsnätet. Därigenom är Velocity 2Go alltid klar för användning även om det inte finns elström.

prylar gadgets blaupunkt

Velocity 2Go finns i två versioner med olika storlekar på höljet och högtalarna och med olika effekt. Bägge modeller ger hela 160 watt max uteffekt. Förstärkarna i de två modellerna är nämligen likadana, men genom större volym på höljet ger den större versionen, Velocity 2Go 6, i praktiken 4 dB högre ljudstyrka än den mindre, Velocity 2Go 5.

prylar gadgets blaupunkt

Kvaliteten i Velocity 2Go ligger annars inte bara i ljudet. Höljet och de flesta andra delar är tillverkade i formgjuten aluminium, ett starkt material som passar perfekt som högtalarkabinett. Aluminium ger samtidigt ett elegant intryck och bidrar till den höga kvalitetskänslan.

Rek försäljningspris för Velocity 2 Go 5, inkl. moms: SEK 2 999:-
Rek försäljningspris för Velocity 2 Go 6, inkl. moms: SEK 3 499:-

prylar gadgets blaupunkt

V2Go från Blaunpunkt verkar vara en intressant produkt. Den större modellen (Velocity 2 Go 6) ser ut att vara för stor för min smak, men den mindre (Velocity 2 Go 5) ser riktigt portabel och bra ut.

Kommentarer