Användningen av email i mobilen ökar

Det verkar vara svårt att övertyga folk om fördelarna med att läsa email i mobiltelefonen. Jag vet inte hur mågna gånger jag har skrivit om detta på denna blogg, men det råder helt klart en missuppfattning om att det skall vara dyrt och krångligt. Det är det inte. Långt ifrån. För det första gäller det att ha en bra mobiltelefon som har minst en QVGA skärm så att man lätt kan läsa texten på den. Sedan gäller det att helst ha ett QWERTY tangentbord om man skall skriva mycket mail på telefonen. En annan fördel kan vara om telefonen klarar att öppna bilagor iform av PDF, Word och Excel dokument. Min Sony Ericsson M600i och även den nya Sony Ericsson P1i har allt detta.

Har man en mobiltelefon som klarar detta så är det bara att ladda ner och installera Googles Gmail klient i telefonen (gratis). Man måste ha ett Gmail konto (gratis). Om man vill ha all sin email till detta konto så kan man mycket enkelt vidarebefordra all sin mail till Gmail. Det är sedan mycket billigt att läsa mail på telefonen. Ställer man in så att Gmail klienten bara laddar in det mail man öppnar så klarar man sig på under 5MB per månad om man läser 1000 email och skickar 100. Förutsatt att man inte öppnar allt för många bilagor. Jag vet det av erfarenhet för jag har använt mig av detta i över ett år nu. Jag läser 90% av mina mail från mobilen och resterande 10% hemma från en dator.

Allting synkroniseras helt automatiskt av Gmail så att alla mail man läser på mobilen blir även lästa på en dator och tvärtom.

Mobil E-post är enkelt och billigt. Inte tvärtom!

Mobil e-post växer kraftigt - IDG.se: "Det allt större utbudet av produkter och tjänster gör att 350 miljoner människor, både företagsanvändare och konsumenter, kommer att ha tillgång till mobil e-post 2010, tror Gartner." Via.

Kommentarer