Allt fler tjänster direkt i mobilen

Allt fler tjänster direkt i mobilen - Computer Sweden: " I takt med att bandbredden till mobilerna ökar har tjänster som tidigare skakat om webben nu också börjat spridas till mobiltelefonerna."

Webbtjänster för mobiltelefoner kommer aldrig gå att ta betalt för - Förutom datatrafiken som används.
Skulle en mobiltjänst kosta pengar så används den inte helt enkelt. Jag har helt övergått till att använda webbtjänster i mobilen istället för de inbyggda applikationerna i mobiltelefonen. Kalender, ToDo lists, Email, Adressbok plus mycket mer sköter jag direkt online ifrån mobilen. Det fungerar mycket bra. Bättre än de inbyggda applikationerna. Det blir inte speciellt dyrt heller. Jag har ett konto hos Telia där jag betalar 10 kr per MB. Jag använder mellan 5-10MB per månad, så det blir max en hundring. Det tycker jag är överkomligt. Med den mobila webbläsaren Opera mini 4 beta så fungerar webbsurfningen riktigt bra. Dessutom är Googles mobila Gmail klient bland det bästa jag någonsin använt. Och allting är gratis.

Kommentarer