Den officiella HTC Touch press informationen

prylar gadgets smartphone htc mobil telefon

Jag har redan skrivit om HTC Touch, men här är den officiella svenska press informationen:

HTC Touch™ - en helt ny touchscreen-upplevelse.
- Nytt gränssnitt sätter standarden för fingernavigering.

STOCKHOLM, 8 juni 2007 – HTC, världens ledande leverantör av Microsoft® Windows Mobile® telefoner, lanserar idag HTC Touch™, en liten men kraftfull mobil med ett helt nytt koncept för navigering. Med sin tryckkänsliga skärm som svarar på fingerrörelser sätter Touch ny standard för funktion och enkelhet.
- HTC Touch är utvecklad främst med tanke på konsumentmarknaden. Därför har vi velat göra den båda snygg att se på och enkel att använda, säger Peter Frölund, Försäljningschef HTC Norden. Touch har som alla våra telefoner Windows Mobile som gör det lätt och smidigt för användaren att synkronisera mejl, kontakter och kalender men också ladda ner musik och videos till mediespelaren.
Utvecklingsarbetet av HTC Touch som har pågått i två år har hela tiden utgått från övertygelsen att mobilnavigeringen skulle kunna bli enklare och mer intuitiv med hjälp av fingerrörelser direkt på skärmen.

prylar gadgets smartphone htc mobil telefon

- Med HTC Touch kan användaren komma åt sina favoritfunktioner med en enda fingerrörelse, säger Peter Chou, VD HTC. Vi tillverkare har varit bra på att få in en mängd olika funktioner i allt mindre telefoner, men hittills har sättet att nå dessa applikationer inte varit lika nytänkande. Med HTC Touch ändrar vi på det.
HTC Touch är den första modellen med HTC:s egenutvecklade tryckskärmsgränssnitt TouchFLO™. Med hjälp av en enkel fingerrörelse får användaren tillgång till ett tredimensionellt gränssnitt med tre huvudmenyer – kontakter, underhållning/media och program. Med ytterligare rörelser bläddrar användaren vidare i dessa menyer. TouchFLO™ underlättar också hantering av rullister, dokument och meddelanden samt navigering på nätet.

prylar gadgets smartphone htc mobil telefon

Touch har dessutom en alternativ startsida med stor display för tid, väderinformation, meddelanden/e-post och kalender där användaren kan välja att navigera med finger eller pekpinne.
HTC Touch™ samlar kommunikation, underhållning och affärsfunktioner i en och samma telefon och passar lika bra för jobb som fritid. Modellen har Windows Mobile 6 Professional med Outlook Mobile, Office Mobile, Windows Live och kan hantera tusentals tredjepartsprogram. Användare kan surfa på nätet med Internet Explorer®, skicka och ta emot mejl, chatta på Messenger samt skicka filer till sin egen webbplats genom Windows Live®. Vidare kan användaren ladda ner och hantera musik, foton och videos med hjälp av mediespelaren. Modellen har en 2 megapixel kamera, en 2,8 tums LCD färgskärm samt ett 1 GB microSD-kort.

prylar gadgets smartphone htc mobil telefon

Ett år efter att HTC lanserade sin första telefon under eget varumärke i juni 2006 lanseras HTC Touch™ samtidigt över hela världen. HTC Touch™ kommer också att vara den första HTC-märkta produkten att säljas i Asien.
Touch i butikerna
HTC Touch finns tillgänglig hos HTC:s återförsäljare från och med juli. Rekommenderat pris för HTC Touch™ är 4800 kr inkl moms.


prylar gadgets smartphone htc mobil telefon

Produktfakta HTC Touch™:
• Mått: 99,9 mm (L) * 58 mm(B) * 13,9 mm (T)
• Vikt: 112 g med batteri
• Minne: 64 MB RAM, 128MB ROM
• Minneskort: 1 GB MicroSD-kort
• Skärm: 2,8 tums LCD tryckskärm med bakljus, 240x320 upplösning med 65 536 färger
• Batteri: Laddningsbart Li-lon batteri med 1100 mAh kapacitet
• Standby-tid: upp till 200/ Taltid: upp till 5 timmar
• Kamera: 2.0 megapixel CMOS färgkamera
• OS: Windows Mobile 6 Professional med Direct Push Email och HTML e-mail stöd
• Uppkopplingsmöjligheter: GSM/GPRS/EDGE Tri-band: 900, 1800, 1900, Wi-Fi®: IEEE 802.11b/g samt Bluetooth® 2.0
• Telefonen finns tillgänglig i två färger: svart och grönt

prylar gadgets smartphone htc mobil telefon

Om HTC
HTC designar, tillverkar och marknadsför innovativa och kraftfulla smartphones. Produkterna har en mängd användningsområden och möjliggör ett verkligt mobilt arbetssätt för användaren. HTC är världens ledande leverantör av produkter baserade på Microsoft Windows® Mobile och ett av de snabbast växande företagen på marknaden för smartphones och moderna handdatorer.
HTC grundades 1997 som High Tech Computer Corp. och skapade sig snabbt ett namn som företaget bakom många populära operatörsmärkta produkter. Företaget har etablerat flera unika partnerskap med framstående varumärken på marknaden för mobil kommunikation, bland annat de fem ledande operatörerna i Europa, de fyra största operatörerna i USA och
många snabbväxande företag i Asien. HTC har också marknadsfört produkter via OEM-partners under det egna varumärket Qtek. I juni 2006 skedde en konsolidering av varumärket HTC för att skapa en enhetlig bild mot både partners och konsumenter. HTC är noterat på Taiwan Stock Exchange under TAIEX 2498. För mer information, besök: www.htc.com
Kunder som behöver support för någon av HTC:s produkter kan besöka http://www.europe.htc.com/support/

Kommentarer