Swedish Valei Computer ZC-HV0102 - Mediaspelare / MediaCenter

swedish valei computer1

Efter att ha lanserat två bra portabla mediaspelare (PMP), lanserar nu Swedish Valei Computer ett par hårddiskbaserade mediaspelare / mediacenter. Lådorna är gjorda för 3.5 tums IDE hårddiskar som man får hålla med själv.

Den första mediaspelaren heter ZC-HV0102 som jag skall få hem ett test exemplar av inom kort.
Den har en liten bakupplyst LCD display på 1.2 tum med upplösningen 128x64 pixlar, som visar information när man spelar upp media.
En fjärrkontroll följer med men man kan också sköta spelaren med hjälp av de inbyggda knapparna på framsidan.
Video utångarna består av S-Video, Komposit och Komponent som klarar Progressive Scan i upplösningarna 1080i, 720p, 480p och 480i. Så det duger bra att uppförstora (upscaling) bilden till en HDTV. Tyvärr har den inte DVI eller HDMI kontakter.

Audio utgångarna är Line-out, Optisk och Koaxial. 5.1 ljudet går också att mixa ner till två kanaligt om man behöver det.

ZC-HV0102 har också en USB 2.0 port som är bakåt-kompatibel med USB 1.1. Genom den kan man föra över sina mediafiler från en dator, och man kan också visa bilder som ligger på en dator genom USB porten. Det går även att använda spelaren som en extern hårddisk kopplad till en dator.

Det skall bli intressant att se om man även kan spela upp musik och film genom USB porten? I så fall kan man kanske koppla externa USB diskar till den?

Mediaformat som ZC-HV0102 klarar att spela upp är MPEG1, MPEG2, MPEG4, Xvid, Divx (3.11/4/5), VOB (undrar om den klarar full DVD med IFO filer som PMC200 gör?), DAT (VideoCD), MP3, OGG Vorbis (stort plus för detta!), WMA (men ej WMA9 Pro), WAV och AC3.

Ett annat stort plus är att den klarar att visa undertexter (subtitles) i formaten .sub, .srt och .smi. Dessutom så ser det ut som att ZC-HV0102 även klarar av att visa svenska tecken i undertexterna! Hurra för det!.
Den klarar också att visa inbäddade (embedded) undertexter som finns inbakade i mediafilerna.

Storleken på mediaspelaren är 190x146x56mm med en vikt på 950 gram utan hårddisk.
En liten smidig låda med andra ord.
Tyvärr har jag inga prisuppgifter ännu.

Allt som allt verkar ZC-HV0102 vara en mycket kapabel mediaspelare / mediacenter.
Jag ser verkligen fram emot att få testa denna.

Swedish Valei Computer, via email.

Update: Det var fel bilder till denna spelare. Och det är Modell MDT-PM388 jag skall få för test. Ledsen för förvirringen!

Kommentarer