Händerna på MDT-PM388 Multimedia Spelare

mdt-pm388_a

Jag fick hem MDT-PM388 från Swedish Valei Computer för test.

mdt-pm388_b

mdt-pm388_c

mdt-pm388_d

mdt-pm388_e

mdt-pm388_f

mdt-pm388_h

mdt-pm388_g

Den kom paketerad i en vanlig kartong som innehöll förutom själva spelaren, fjärrkontroll, kablar, AC adapter, skruvmejsel, Win98 USB drivrutiner på CD och en bruksanvisning.

mdt-pm388_m

mdt-pm388_o

mdt-pm388_q

mdt-pm388_n

mdt-pm388_p

Att montera in en hårddisk var inte svårt. Det var bara att skruva bort alla fyra fötterna på lådan för att få bort locket. Sedan koppla in kablarna och lägga i hårddisken och skruva dit luckan igen.
MDT-PM388 stöder både FAT32 och NTFS formaterade hårddiskar. Se bara till att den sitter som "Master" så skall allt fungera.
Jag hade problem med att få min bärbara dator att hitta mediaspelaren när jag kopplade in den som USB enhet. Jag provade olika USB portar och med två olika hårddiskar utan att lyckas.
Men när jag gick och köpte en ny hårddisk fungerade det direkt!
Vad det kan ha berott på vet jag inte. De andra hårddiskarna jag provade med var formaterade och satta som "Master", så det enda jag kan tänka mig var att de var för gamla.


mdt-pm388_i

Att föra över filer till hårddisken var enkelt eftersom mediaspelaren dyker upp som en ny enhet i datorn. Det var bara dra och släppa filer som om det vore en extern hårddisk. MDT-PM388 kan också agera som en sådan om man vill det.
Jag har inte provat USB-OTG (On The Go) funktionen som spelaren stöder. Med den kan man enkelt kopiera över filer från andra USB-OTG enheter som till exempel USB minnen och kameror direkt till spelaren utan att behöva en dator.

mdt-pm388_l

Efter att satt på spelaren märkte jag att det är ganska viktigt att ha en tystgående hårddisk. Den jag provade var en gammal jag hade låg och skräpade, och den lät väldigt högt. Ljudnivån blev alldeles för hög för att det skulle bli njutbart.
Jag är ganska säker på att det beror på hårddisken för den inbyggda fläkten i lådan lät inte så mycket.

mdt-pm388_j

Jag hade kopplat in mediaspelaren med VGA sladd till min HDTV, så när menyn kom fram blev jag lite överraskad över hur skarp och tydlig bilden var.
Menyerna var väldigt lätta att förstå men ibland kanske det behövs lite onödigt många klick för att utföra något.

För att navigera i menyn kan man antingen använda knapparna på själva lådan eller med den medföljande fjärrkontrollen. Räckvidden var inte den bästa så man var tvungen att sträcka fram armen för att det skulle hända något när man tryckte på fjärrkontrollen.
Fjärrkontrollen hade ett batteri färdigmonterat, det var bara att dra bort en plastbit för att det skulle bli aktiverat.

mdt-pm388_r

Att spela upp film fungerade mycket bra med MPEG4 filer (Xvid och Divx) och bildkvaliteten var mycket bra. Bilden blir uppskalad (Upscaling) till HD upplösning när man kopplar in mediaspelaren till HDTV'n genom VGA, så bilden var knivskarp.
Jag provade att spela upp undertexter (Subtitles) i .SRT format och det fungerade utmärkt även med svenska tecken. Döper man textfilerna till samma namn som filmen så startar de automatiskt.
Det gick att spola i filmen i upp till 8x hastigheten.

mdt-pm388_k

När det gäller Full DVD så gick det däremot sämre. Det går inte att spela upp DVD filmer med hela DVD strukturen intakt (IFO, BUP och VOB), utan det går bara att spela upp VOB filerna. Det innebär att man inte kan använda undertexter på filmerna. Det är synd tycker jag.
Swedish Valei Computers portabla mediaspelare (PMP) klarar att spela upp full DVD med texter och allt.

MP3 filer var inga som helst problem att spela upp, och visa bilder var inget problem heller. Till och med bildspel flöt på bra.

Allt som allt tycker jag att detta är en bra mediaspelare om man har många MPEG4, VideoCD, eller SVCD filmer och MP3 musik, och inte planerar att spela upp fulla DVD filmer från hårddisken.
Att man också får en extern hårddisk så att säga på köpet är ju också bara en fördel.
Det enda minus mediaspelaren MDT-PM388 har är DVD uppspelningen.

Kommentarer