Händerna på Jabra BT620s - Bluetooth Headset / Hörlurar

Detta är en äldre artikel som jag har postat på PRYLAR. Eftersom den webbsajten inte uppdateras längre och kommer att försvinna, så vill jag bevara en del av det som finns där.

Jag har kommit över ett test exemplar av Jabras kombinerade Bluetooth Headset / Hörlurar - BT620s.

Jabra BT620 ger dig trådlöst Hi-Fi-ljud i stereo direkt från mobiltelefonen, MP3-spelaren
eller datorn. Användaren kan exempelvis lyssna på MP3-låtar från sin mobiltelefon och när
inkommande samtal är på väg tonar musiken automatiskt ned och samtalet kan tas emot.
BT620 kan kopplas samman med två Bluetooth-produkter samtidigt.

DSCN1134

De kom levererade i en något bucklig (tack vare post gången) "inbrotts säker" plast förpackning.

060328_092323

060328_092340

När jag väl hade lyckats öppna förpackningen så visade det sig att den innehöll förutom headsetet - En laddare, en 2 meter lång USB sladd, ett par extra öron kuddar och en bruksanvisning på flera språk (bland annat svenska).

DSCN1143

DSCN1154

När man håller Jabra BT620s headsetet i handen så känns det till en början något tungt (100 gram), men när man sätter det på huvudet - placerat rätt med nackbandet bak och vidare bakom öronen, så känns de betydligt lättare.

DSCN1153

På själva lurarna sitter knapparna för att sköta både musik lyssningen och kommunikationen.
En första blick över dessa är att de är mycket välplacerade och att de verkar mycket lättskötta.

DSCN1144

Play/Pause/Stopp sköts genom att trycka på utsidan av den högra luren och Svara/Avvisa/Lägg på sköts genom att trycka på utsidan av den vänstra.

DSCN1152

Volym Upp/Ner sköts genom två små knappar på den vänstra och Nästa spår/Föregående Spår genom två små knappar på den högra. Man kan även använda de två små knapparna på den högra sidan till att snabbspola Fram/Bak om man håller knapparna inne.

DSCN1148

På höger lur finns också den inbyggda mikrofonen och en mini-USB port för laddaren eller för att koppla ihop Jabra BT620s med en dator med den medföljande USB sladden.

DSCN1148

För att ladda headsetet kan man antingen använda den medföljande USB laddaren eller så kan man koppla in dom på en dator med en USB sladd och de laddas upp genom datorns ström försörjning.

DSCN1155

Väljer man att koppla in dom till en dator för att ladda upp dom, så kan man samtidigt lyssna på musik från datorn medan de laddas.

DSCN1156

När man laddar dom så lyser en cool cirkel av röda lampor på utsidan av båda lurarna.

DSCN1156

DSCN1158

När de är full laddade lyser de grönt.

060328_180221

060328_180207

060328_180242

Tal tiden skall vara 16 timmar och med musik avspelning skall batterierna räcka 14 timmar. Standby tiden skall vara 240 timmar.

DSCN1142


DSCN1160

Tyvärr så har jag ingen mobil telefon som klarar att streama musik i stereo med den så kallade Bluetooth profilen "Advanced Audio" (A2DP), så jag får testa den funktionen genom en dator i stället. Då kan jag dessutom förhoppningsvis också använda Bluetooth profilen "Remote Control" (AVRCP).


DSCN1159

Jag måste börja med att skriva att Jabra BT620 förvånar mig. Jag hade inte trott att de skulle leverera så bra ljud som de faktiskt gör!
Efter att lurarna hade blivit full laddade - Laddningen tog cirka tre timmar, så provade jag att koppla in dom till en dator genom USB 2.0. Då stötte jag på det första problemet.

jabra_01

Windows hittade dom inte. Inte förän jag bytte USB port så hittade datorn dom!
Det är förmodligen något fel i datorn och inte Jabras fel...

jabra_06

Efter det så dök Jabra BT620s helt automatiskt upp som ljudkälla istället för mitt ljudkort och när jag startade min favorit musik spelare foobar2000, så kunde jag starta, pausa, stoppa och höja och sänka volymen med knapparna som sitter mycket väl placerade på själva lurarna. Det vill säga jag trodde att allting fungerade, för reglagen rörde sig på skärmen som om det fungerade. När jag tog på mig lurarna för att lyssna så var där inget ljud!

jabra bt620s

Efter en del muttrande, så konstaterade jag att foobar2000 inte var kompatibelt med Jabra BT620s, så jag startade Windows Media Player och vips! så fungerade allt!

jabra_05

Ett härligt mullrande och skimrande ljud kommer ur dessa lurar.
Basen är helt underbar - Dessa lurar är bättre en mina nuvarande favoriter Sennheiser PX-200.
Det är också väldigt bekvämt att sköta media spelaren helt och hållet från själva lurarna istället för med musen på skärmen. Däremot så känns dom faktiskt lite tunga när man bär dom länge. USB sladden tynger också ner dom lite.

jabra bt620s

Jabra BT620 klarade denna del av testen galant.
Det skall bli intressant att se hur väl allting fungerar helt trådlöst genom Bluetooth...


jabra bt620s

Efter att ha fått ett bra betyg med att använda dom genom USB i datorn, så var det dags att prova Jabra BT620 trådlöst genom Bluetooth.

DSCN1153

Som jag skrev tidigare så har jag ingen mobil telefon eller mp3 spelare som klarar att streama audio i stereo med Bluetooth profilen A2DP (Advanced Audio), så jag får återigen använda mig av en dator.

060328_180207

Eftersom datorn jag använt fram tills nu redan har Bluetooth installerat och både Mus och Tangentbord körs över Bluetooth, så tänkte jag att det kan bädda för strul när jag nu skall installera Jabra A320s Bluetooth USB adapter som jag också har kommit över ett test exemplar av, för att kunna använda Bluetooth profilerna A2DP (Advanced Audio) och AVRCP (Remote Control).

DSCN1140

060402_133132

060402_133214

Så fram med en bärbar dator, i med cd skivan med drivrutiner som följde med Jabra A320s och installera dessa. När rutan kommer upp att man skall plugga i USB adaptern så gör jag det och efter det är installationen klar. Bara att starta om datorn.

060402_135400

Efter omstart så trycker jag på vänster sida av Jabra BT620s och håller inne några sekunder tills de börjar blinka så där coolt blått :)
Då har jag startat sökningen på lurarna, så då är nästa att starta sökningen i datorn. Det tar några sekunder men de hittas och då är det bara att para ihop dem. Det går också smidigt.
Efter det så är det bara att dubbel-klicka på Jabra BT620 ikonen för att använda lurarna för A2DP (Advanced Audio).

Återigen så startar jag Windows Media Player för att spela musik med och precis som förut fungerar det alldeles utmärkt!
Det går att Starta/Pausa/Stoppa musiken från knapparna på lurarna. Det går att höja och sänka volymen, hoppa till nästa låt och tillbaks igen helt trådlöst utan problem. :)

jabra bt620s

Och precis som förut så förvånas jag av det alldeles utmärkta ljudet. Bra diskant och djup bas.
Det enda jag egentligen har att klaga på är att Max volymen är lite för låg - Jag skulle gärna vilja testa dom med lite högre volym en vad det är på Max, men det verkar vara som det är på vissa mp3 spelare där de har begränsat ljudnivån så att man inte skall bli hörselskadad.

jabra_06

Det enda jag inte har testat är telefon funktionerna som att svara och lägga på samtal och spela upp musik samtidigt som man pratar i telefon.
Det är synd att jag inte har en mobil telefon som är kompatibel med Jabra BT620s, det hade varit läckert att få testa detta. Snälla någon, skicka en sådan till mig. Jag lovar att testa den väl :)

jabra_01

Slutligen så vill jag bara säga att Jabra BT620s får högsta betyg av mig och jag skulle absolut använda dessa ihop med kompatibel telefon och/eller MP3 spelare. Skulle sitta fint att glida runt med dessa på huvudet helt trådlöst med coolt blinkande blått ljus....


Efter ett tags användande ihop med min Sony Ericsson M600i, så måste jag säga att den låga ljudvolymen är mycket störande. Med vissa filer kan man knappt höra vad dom säger (podcasts, audiobooks).

Kommentarer

  1. Skulle du kunna slänga upp drivrutinerna för Bluetooth Headset BT620s jag hittar dom inte någon stans

    SvaraRadera

Skicka en kommentar