Händerna på en HP Bluetooth PC Card Mus

Detta är en äldre artikel som jag har postat på PRYLAR. Eftersom den webbsajten inte uppdateras längre och kommer att försvinna, så vill jag bevara en del av det som finns där.

hp pc card mus08

Jag fick tag på ett test exemplar av denna trådlösa Bluetooth PC Card datormus från HP.
Musen kom förpackad i en vanlig kartong innehållande musen, CD skiva med drivrutiner och en bruksanvisning på en hel del språk, bland annat på svenska.
hp pc card mus 01

Jag råkade direkt ut för ett problem eftersom min nyinköpta Dell Inspiron 6400 laptop inte hade någon PC Card plats utan bara den nyare standarden ExpressCard.

hp pc card mus02

hp pc card mus03

hp pc card mus04

Man måste nämligen ladda upp musen i en PC Card plats.
Jag löste det problemet genom att ladda upp musen i en äldre laptop jag hade hemma som hade PC Card port.
Uppladdningen tog en timme, och det var enkelt att se när den var uppladdad eftersom den inbyggda lilla lampan då ändrades från röd till grön.

hp pc card mus12

Efter att ha tryckt ut musen från PC Card facket var det bara att slå på den genom att fälla ut det lilla stödet under. För att para ihop musen med en bärbar dator så trycker man på den lilla ihop- parningsknappen under musen tills den börjar blinka blå. Sedan startar man en sökning efter nya Bluetooth enheter på datorn, och efter någon sekund dyker musen upp bland hittade enheter.
hp pc card mus05

Klicka på den och lägg till.
Ett stort plus var att man inte behövde skriva någon ihop- parningskod som man brukar behöva med andra Bluetooth prylar.

Efter en lyckad ihop-parning så är det bara att fälla ut stödet varje gång man vill använda musen och klicka en gång på vänster musknapp, så startas den. Man behöver alltså inte para ihop datorn och musen någon mer gång.

hp pc card mus06

Om man inte rör musen på 10 minuter så stängs den automatiskt av igen. Om man då vill använda den igen så är det bara att trycka en gång på vänster musknapp och vänta några sekunder så är den aktiv igen.
Det tycker jag är en mycket bra lösning eftersom det spar på batterierna.

hp pc card mus10

Ett mycket stort minus med denna mycket kompakta och portabla mus är att den inte har ett scrollhjul eller någon som helst scrollfunktion.
I denna Internet värld vi lever i så är ett scrollhjul ett måste!
Men tack vare den otroligt kompakta designen - musen är endast 5mm tjock!, så den har sina fördelar ändå.

hp pc card mus07

Till exempel så passar den otroligt bra att ha som fjärrkontroll när man ser film.
Min flickvän och jag ser film från min laptop kopplad till en HDTV. Då är det alltid lite struligt att behöva resa sig upp och klicka på den inbyggda musen i datorn för att pausa eller höja volymen. Då kommer en sådan här liten och kompakt mus till stor nytta.

En annan användning för den kan vara på företag som har konferens och har en laptop kopplad till en projektor. Då har man alltid musen med sig eftersom den förvaras i PC Card facket. Bara att ta fram och använda för att byta bilder i en Powerpoint presentation. Det både är smidigt och imponerade!

Ergonomin däremot är inte den bästa och jag tror inte att man klarar att använda musen vid längre precisions arbeten utan att få en del kramp i handen. Och man måste dessutom ha musen på ett slätt underlag för att den skall fungera bra, så ett byxben eller säng överkast duger alltså inte.
hp mus

Batteritiden verkar vara fullt godkänd. Jag har nu använt musen flitigt hela helgen utan att ladda den, och den ser ut att fungera ett tag till.
Batteritiden är ju annars inget stort problem eftersom den laddas varje gång man förvarar den i PC Card facket.

Allt som allt så får den väl godkänt eftersom den är i första hand till för att vara så portabel och kompakt som möjligt. Det är ju trotsallt mycket smidigt att alltid ha en extra portabel mus med sig. Speciellt när man kopplar ihop datorn och vill visa något på en TV eller projektor.

Jag rekommenderar HP Bluetooth PC Card Mouse till de som ofta visar Powerpoint presentationer eller andra dokument på en projektor eller TV. Även till de som vill ha en liten och smidig mus som fjärrkontroll till sin mediadator / mediacenter kopplad till TV'n.

Denna lilla smidiga mus fungerar perfekt som fjärrkontroll till en HTPC! :)

Kommentarer